Hoe ga ik om met cliënten met probleemgedrag?

De huidige maatschappij is aan het veranderen. De tendens is dat mensen zo lang mogelijk thuis moeten blijven wonen. Dit geldt ook voor mensen met probleemgedrag (moeilijk verstaanbaar/onbegrepen gedrag). Vaak is het probleemgedrag een uiting van overprikkeling. Veel zorgprofessionals zijn niet opgeleid om deze mensen de juiste hulp te bieden en missen kennis en vaardigheden hoe met deze doelgroep om te gaan.

Inhoud training

We-Fixx kan hierbij helpen. Wij bieden een trainingsdag aan voor zorgprofessionals, waarbij zij beter inzicht krijgen in “mensen met probleemgedrag” en vaardigheden ontwikkelen zodat zij goede zorg kunnen leveren aan deze doelgroep. De trainingsdag bestaat uit:

  • Theoretische onderbouwing: overprikkeling en de gevoelige cliënt.
  • Inzicht in je eigen non-verbale en verbale communicatie en het effect hiervan op de cliënt.
  • Vaardigheden voor ontwikkelen van een goede werkhouding/basishouding ten aanzien van de cliënt.
  • Praktische tools, hoe ga ik om met de “ingewikkelde” cliënt.

De insteek van onze trainingsdag is vooral leren door ervaren. Op deze manier zal je sneller begrijpen wat het effect van jouw gedrag is op het gedrag van de cliënt.

Interesse?

Heb je interesse? Wil jij samen met jou team deze training volgen? Stuur ons een email naar info@we-fixx.nl onder vermelding van ‘training zorgprofressionals’ en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.